Om oss

Ett hunddagis för både hundar och människor


JA’s Hundgöra är ett hunddagis som drivs som ett socialt integrerat företag av Jennifer Norgren Öhlund och Annica Green.
Den sociala delen av vårt företag består av att vi utöver att ta hand om kundernas hundar även erbjuder praktikplats för människor som av olika anledningar står utanför arbetsmarknaden.

Vi är båda hunddagisföreståndare samt handledare till de personer som har praktikplatser på JA’s.
Innan JA’s öppnade drev vi tillsammans det kommunala Lekebergs Hunddagis, med motsvarande verksamhet och syften.

Porträttbilder av hunddagisföreståndarna Jennifer och Annica.

Vi tycker att det är viktigt att ge alla människor förutsättningar att vara delaktiga i samhället och kunna ha ett så självständigt liv som möjligt för att må bra både fysiskt och psykiskt.
Hos oss respekteras man som den man är oavsett bakgrund och/eller funktionsvariation. För oss är det viktigt att personer från olika bakgrunder möts i samförstånd och lär av varandra och utvecklas tillsammans och att allas kunskaper och styrkor kommer till användning.

Vi vet av egen erfarenhet och av aktuell forskning att hundar bidrar till ett bra mående hos människan. På JA’s Hundgöra tas era hundar om hand på bästa tänkbara sätt. Vi har stor erfarenhet av hundar och att driva hunddagis, och av att kombinera detta med att handleda människor i sin personliga utveckling.

Vi strävar efter att vara en lugn och stressfri plats där hundarna får både motion och mental aktivering efter sina individuella behov. Hundarna har chans att både umgås i grupp med kompisar och får möjlighet till egen tid.
Hundens trygghet och mående är det vi har i fokus under deras dagar hos oss. Våra promenader varieras med härliga skogsrundor och turer i samhället. Vår rasthage är berikad med olika utmaningar för att varje hund ska få ut det bästa av sin stund i hagen.


Om Annica…

Jag delar just nu mitt liv med två hundar. Ellen, en Irish Soft Coated Wheaten Terrier och Greta som är en liten blandrastjej.
Hundar har alltid funnits i mitt liv och jag brinner för att ge dem ett bra liv med stimulerande vardagsaktivering.
Vi sysslar med Dog Parkour, olika nosarbeten, balansboll, berikning och mycket mera.

2017 utbildade jag mig till hunddagisföreståndare och hundinstruktör och har sedan dess varit föreståndare på ett hunddagis med dubbla syften fram tills dess att JA’s Hundgöra startade.
Genom mitt egna företag Tillsammans med Hund arrangerar jag hundkurser både i grupp och privat.

Mina relevanta utbildningar

Hund
-Hunddagisföreståndare
-Hundinstruktör med olika påbyggnader bland annat: balansboll, Dog Parkour, berikning
-Problemhundsbeteendevetare
-HLR för hund

Människa
-Undersköterska
-Specialpedagogik
-Etnologi
-Handledare integrering

Om Jennifer… 

Jag delar mitt liv med tre hundar. Zepplin, en Bearded Collie, och Fixen och Fox som båda är Australiensiska kelpies.
Under den största delen av mitt liv så har hundar funnits där. Jag brinner för hundträning och tävlar och tränar aktivt i olika grenar med mina hundar, och brinner för hundens välmående och stimulans.
Utöver träning och tävling så håller vi på med berikning, balansbollsträning, fysträning, nosaktivering och mycket annat. 

Jag har varit aktiv på brukshundsklubbar som hjälpinstruktör sedan 2012 och valde att utbilda mig till instruktör 2016, och från 2019 även till hunddagisföreståndare. Jag har jobbat på ett hunddagis med dubbla syften från 2018 tills idag, samt har drivit mitt egna företag Hunden och jag där jag håller olika hundkurser och privat träning. 

Mina relevanta utbildningar

Hund
-Hunddagisföreståndare
-Hundinstruktör med olika påbyggnadsutbildningar bland annat balansboll, berikning, klickerträning.
-Problemhundsbeteendevetare
-HLR och akutvård hund

Människa
-Personlig assistent
-Undersköterska
-Tecken som stöd